Sales training: Hoe haal je het meeste uit je team?

10 MIN lezen

Markies Shoot at Yust

De uitdagingen in tijden van economische onzekerheid

Het lijkt erop dat er een recessie aan komt. Met langere doorlooptijden voor het werven van nieuwe klanten en toenemende onderhandelingen over prijs-kwaliteitverhoudingen, zullen bedrijven te maken krijgen met veranderende marktomstandigheden. Bestaande klanten zullen bij contractverlenging mogelijk ook de prijs ter discussie stellen. 

MAXIMALISEER DE KRACHT VAN JE TEAM
MET EFFECTIEVE SALES TRAINING

Markies Shoot at Yust

Is jouw sales team klaar voor de uitdaging?

Is je organisatie klaar voor deze veranderingen? Heeft jouw sales team de juiste training gehad? Hoe ben je hierin te werk gegaan? Wat voor opvolging geef je aan de training? Hoe waarborg je dat je medewerkers daadwerkelijk nieuwe vaardigheden hebben opgedaan? 

Dit zijn allemaal belangrijke vragen om jezelf te stellen. Het is cruciaal om te beseffen dat ‘leren’ niet hetzelfde is als ‘presteren’ en dat het effect van training op korte termijn kan verschillen van de lange termijn impact. 

Voorkom veelvoorkomende valkuilen bij sales trainingen

Vaak worden sales trainingen snel opgezet, met een beperkt budget en binnen een kort tijdsbestek. Echter, onderzoek toont aan dat je na 20 minuten al 40% van de nieuw opgedane kennis verliest. Om een succesvolle training te realiseren, is het belangrijk om aandacht te besteden aan het herhalen en inoefenen van het geleerde. 

Leerprocessen vragen tijd, inspanning en motivatie

Leren is een marathon, geen sprint. Met de juiste inzet en aanpak kan sales training een enorme impact hebben op het succes van je organisatie. Bereid je team goed voor en investeer in hun ontwikkeling, zodat ze kunnen excelleren, ook in tijden van economische onzekerheid. 

Drie tips voor succesvolle sales trainingen

  1. Investeer in je team na de training: Zorg ervoor dat je voldoende tijd besteedt aan je medewerkers na de training, zodat de opgedane kennis daadwerkelijk beklijft. Gespreid leren helpt om informatie beter op te slaan in het langetermijngeheugen. 
  2. Maak gebruik van diverse leermethoden: Laat je team rollenspellen uitvoeren, mindmaps maken, en discussiëren over wat ze hebben geleerd. Het gebruik van verschillende hulpmiddelen, zoals battlecards, helpt hen om de opgedane kennis beter op te slaan en toe te passen in hun werk. 
  3. Monitor de voortgang: Stel ‘leidende’ indicatoren op die snel inzicht geven in de impact van de training, zoals de evolutie van winrate, gemiddelde orderwaarde, en veranderingen in verkoopprijs of gegeven kortingen. 
Scroll naar boven