Hoe focus je groei kan stimuleren!

De vraag: Hoe kunnen we sneller groeien zonder ons budget op te blazen?

De uitdaging was om te groeien, maar dit op een schaalbare en structurele wijze. Op vlak van zowel mensen, processen als platformen. De medewerkers van Studaro waren enorm gemotiveerd en wouden er ook voor gaan, wat zeer positief was. Als we keken naar de missie en visie, dan zat deze juist. Bij Studaro was er voornamelijk geen structuur op vlak van processen en technologie was geen enabler voor groei. Als we dieper ingaan op de platformen, kijken we naar een website die zelf gebouwd was met geen standaard pagina’s, content dat geplaatst moest worden via de webbouwer en zo verwoven was met de back-office dat het een kluwen was om iets te verbeteren. Ze holden dus achter elke evolutie aan en konden niet of moeilijk bestaande platformen gaan integreren. Een technologisch eco-systeem (met plug & play platformen) was quasi onmogelijk.

"Markies heeft ons laten inzien hoe belangrijk het is om schaalbaar te zijn als bedrijf en planmatig de juiste dingen doen op het juiste moment met de juiste partners." - Jelle

GROEI=
focus

studaro

De aanpak: processen uitwerken en samen met partners de puntjes op de i zetten.

Aligneren van processen

Processen werden uitgewerkt voor heel het sales gebeuren, maar ook voor de nieuwe aanpak qua rekrutering. Dankzij verschillende workshops konden we de customer journey verder uitmappen en brachten we ook het ideaal klantenprofiel in kaart. 

Website als motor voor verandering 

Een nieuwe website werd opgemaakt in samenwerking met een nieuwe leverancier, Wisemen uit Hasselt. We zorgden er ook onmiddellijk voor dat de website een open source platform is. Op deze manier kan er naar de toekomst toe eenvoudig nieuwe applicaties geïntegreerd worden en een makkelijkere manier van werken. De website ging van een standaard HR-website naar een studenten gaming omgeving. Op deze manier is solliciteren geen last, maar een spel. Met heel deze opzet en insteek werd de website realiteit. Zo kunnen we ook de aandacht spanne blijven capteren en niet kwijtraken na 30 seconden. Of hoe je op een eenvoudige wijze disruptief kunt zijn in een traditionele markt. 

De website moest ook de basis kunnen vormen voor een applicatie en de uitbouw later qua planning, self-service, etc.  

Applicant Tracking System gelanceerd 

Er werd gekozen voor geen eigen ontwikkeld ATS (zoals bij de opstart van Studaro), maar voor een gestandardiseerd platform, nl. Byner. Dit ATS draait op Salesforce. Zo kan je in de toekomst gaan en staan waar je wil en ben je niet verder afhankelijk. Hierdoor verkort je Go to Market enorm.  

Introductie partners 

Tijdens heel het proces werden er nieuwe partners geïntroduceerd. Wisemen heeft namelijk de nieuwe website gecodeerd in Fork CMS en het ATS is van Byner, geimplementeerd door Talent Peaks. Zo konden we ook een volledige Whatsapp motor lanceren op Jobrock. Uit het uitwerken van de processen was dan ook gebleken dat communicatie voor onze doelgroep – studenten –  niet ideaal is via e-mail. Via Whatsapp kunnen we onze doelgroep gaan profileren en benaderen. De communicatie kan zo op een persoonlijke maar toch geautomatiseerde manier gebeuren. 

Het resultaat: afgestemd zijn op jouw doelgroep.

De snelheid van heel het proces werd verhoogd. Door deze ingrepen konden ze schaalbaar zijn en de studenten benaderen op een manier zoals zij het graag willen, via Whatsapp. Alles volledig afgestemd op de doelgroep. Tot op de dag van vandaag horen wij enkel positieve feedback. Studenten kunnen zich makkelijker aanmelden en het proces is dan ook volledig afgestemd op hen. Naar de toekomst toe is het idee dat de klant een eigen omgeving heeft om studenten in te plannen op een eenvoudige en doordachte manier. 

Experts die hebben meegewerkt.

Hans is al meer dan 20 jaar actief als strateeg, waar hij bedrijfstransformaties van binnenuit realiseerde voor onder meer de volgende grote namen: RHI Inc, Bisnode, Selligent, Neckermann, Coca-cola, Agilitas Group, Ikea en vele andere spelers. Ook is hij actief in de startup scene als mentor bij het accelerator fonds Birdhouse. 

LATEN WE SAMENWERKEN!

Een klankbord sessie van een uurtje om jouw verhaal te doen en te bekijken hoe we jou kunnen ondersteunen.

Scroll naar boven