Challenge jezelf! En ook als CEO!

10 MIN LEZEN

Markies Shoot at Yust

Als mentor van Birdhouse heb ik het geluk gehad de afgelopen jaren om verschillende start-ups te kunnen coachen en wat me telkens opvalt is dat de CEO’s (den baas dus 😉 ) van een bedrijf cruciaal is voor de toekomst.

En zeker de dag van vandaag waar evolutie aan een sneltreinvaart voorbijraast en je je constant moet kunnen aanpassen aan je doelgroep (en vergeet daarbij ook niet je interne doelgroep).

het is tijd
om uw
people

De meeste CEO’s zullen zeggen: “ ja maar, ik ben het bedrijf niet, we zijn met een heel team”. 💥 Fair, maar als de kapitein op een schip vasthoudt aan de manier van werken, dan mag je nog met een team zijn, dan verandert er niet veel.

En daar ligt het verschil met startups, die zijn verplicht om zichzelf regelmatig een spiegel voor te houden en een “pivot” te maken waar nodig ten voordele van het bedrijf. Die mentaliteit is zo cruciaal in elke onderneming want beste directieraden te lande, je kan niet alles weten, je bent wellicht ook meer dan 70% van je tijd bezig met de problemen van gisteren op te lossen en dat is normaal, dat noemen we de “rat race” en de kapitein van het schip vervalt dan soms ook nog eens in micro management (want de rat race raakt maar niet opgelost), wat het hele schip doet vertragen en in sommige gevallen zelfs achteruit gaan.

🎯Hoe Kan je je bedrijf dan een spreekwoordelijk redbulleke geven? Wel door je te laten begeleiden door professionals die jaren ervaring hebben met bedrijven te laten groeien, die je de noodzakelijke spiegel voorhouden zonder te vervallen in horizon 5,6,7,8,9 strategieën die toch nooit gebeuren.

Wil je eens babbelen bij een tas koffie of thee 🫖 en kijken hoe jouw bedrijf ervoor staat of hoe jouw beeld in de spiegel is? Geef me dan zeker een seintje!

Scroll naar boven