Keuzestress voor ondernemers: de sleutel tot succesvolle groei

10 MIN lezen

Markies Shoot at Yust

Keuzes maken in een wereld vol mogelijkheden.

Als ondernemer word je regelmatig geconfronteerd met de overweldigende hoeveelheid keuzes en trends. Van retailers die zich in de metaverse begeven tot bedrijven die inzetten op chatbots, soms lijkt het wel alsof je je in een snoepwinkel bevindt. Maar hoe verleidelijk al die zoete, kleurrijke en leuke opties ook zijn, je moet kritisch blijven en je richten op wat werkelijk waarde toevoegt aan je bedrijf. 

want jij
telt

Markies Shoot at Yust

Focus op wat telt voor duurzame groei.

Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen in jouw branche, maar je moet ook realistisch zijn en je afvragen wat jouw bedrijf werkelijk vooruit helpt. De waarde van je onderneming wordt immers bepaald door de EBITDA en het groeipotentieel, niet door de trends die je volgt. 

Evalueer je digitale strategie 

Hoe staat het met jouw e-commerce of digitale leadcampagnes? Zijn deze al volledig gepersonaliseerd en geoptimaliseerd? Voer je al white spot analyses uit, en heb je een geautomatiseerde cross- en upsellmachine opgezet? Het is cruciaal om je klant centraal te stellen, zodat zij zich van A tot Z gewaardeerd voelen en uitsluitend relevante (lees: gepersonaliseerde) informatie en promoties ontvangen. 

Bepaal en optimaliseer je contactpunten 

Hebben je sales- en marketingteam minimaal 10 contactpunten geïdentificeerd, gedigitaliseerd en geautomatiseerd die nodig zijn om een lead binnen te halen? Zo niet, dan is het tijd om hier aandacht aan te besteden en ervoor te zorgen dat je een solide buyer- en customer journey hebt, evenals een contentstrategie en account-based marketingstrategie. 

Werk samen en stel prioriteiten 

Het is belangrijk dat elk team binnen jouw organisatie een rol speelt in de uitvoering van de strategie en dat iedereen samenwerkt. Dit betekent ook dat je keuzes moet maken; je kunt immers niet alles tegelijk doen. Identificeer de projecten die de grootste impact zullen hebben op jouw bedrijf en begin daar. 

Benut kansen en zet de volgende stap

Is jouw bedrijf nog niet helemaal op orde op bovenstaande gebieden? Geen nood! Dit is geen ramp, maar juist een enorme kans om stappen te zetten en je bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Want de beste strategie is er één waarbij je klant écht centraal staat. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag met het verbeteren van je strategie en ontdek hoe jouw bedrijf kan profiteren van de juiste keuzes. En als je daarbij hulp nodig hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen. 

Scroll naar boven