Boost je verkoopresultaten in 2023 met deze 3 essentiële tips

10 MIN lezen

Markies Shoot at Yust

Het kan zijn dat je de doelen voor Q1 en Q2 niet hebt gehaald en je bent zeker niet de enige. Het voorjaar bleek voor veel sales professionals en bedrijfsleiders uitdagend te zijn vanwege de economische situatie. Om weer op het juiste spoor te komen, hebben we een bondig en eenvoudig te lezen plan voor je opgesteld.

Resultaten
boosten

Markies Shoot at Yust

Optimaliseer je salesproces met deze cruciale strategieën

Om je verkoopdoelen alsnog te bereiken, is het belangrijk om aandacht te besteden aan drie essentiële strategieën. Deze zullen je helpen om je processen beter af te stemmen en nieuwe kansen te benutten. 

Breng de buyer & customer journey in kaart 

Begin met het in kaart brengen van de buyer en customer journey samen met je teams. Dit zal je helpen om inzicht te krijgen in hoe klanten en prospects bij je kopen. Je zult gegarandeerd veel mogelijkheden vinden om je verkoopproces snel te optimaliseren en beter aan te sluiten op de behoeften van je klanten. 

Bepaal je ideale klantenprofiel 

Een ander belangrijk aspect is het kennen van je ideale klantenprofiel. Als je dit weet, kun je gerichter cross- en upselling toepassen bij je bestaande klanten. Als je je ideale klantenprofiel nog niet kent, begin er dan vandaag mee om direct kansen te ontdekken die op korte termijn benut kunnen worden. 

Monitor je leading KPI’s voor marketing & sales 

Tot slot is het van belang om je leidende indicatoren (leading KPI’s) die verbonden zijn aan je marketing- en salesfunnel goed in de gaten te houden. Deze geven je inzicht in hoe je pipeline zich in de komende weken en maanden zal ontwikkelen. Hierdoor zul je zien dat paniek en ondoordachte acties misschien niet nodig zijn. Wellicht moet je je richten op het finetunen van het afsluitproces of het genereren van meer nieuwe kansen in je pipeline. Onthoud: zonder data, geen resultaten! 

Extra hulp en een bonus tip 

Heb je een template nodig om je buyer en customer journey uit te mappen? Stuur me een privébericht en ik help je graag verder. 

BONUS TIP: versterk de communicatie met je marketingteam 

Praat ook eens met je marketingteam om de communicatie naar je ideale klant te versterken. Dit kan leiden tot betere samenwerking en gezamenlijke successen. Dus, waar wacht je nog op? Zet deze tips in de praktijk om en maak je ambities waar! 

Scroll naar boven